froding_top_02

Granne med skogen och sjön

Brf Fröding ligger naturskönt 7 kilometer från Karlstads charmiga centrum. Området är en grönskande kulturbygd med äldre lant­egendomar, böljande hagar och små sommarstuge- och villaområden. Hela bygden sluttar ner mot sjön Alstern. Byggnaderna är belägen i en mjuk södersluttning, två minuter från sjön som bjuder på en härlig känsla. Bakom knuten finns fina skogspartier med gott om svamp, ett rikt djurliv och härliga promenadstråk. I närheten ligger Klarälvsbanan, en anrik järnvägssträcka som gjorts om till en vacker cykelbana som sträcker sig flera mil genom den värmländska landsbygden. I närområdet finns flera livsmedelsbutiker, skola, bibliotek, universitet och golfbana.

Avstånd:
17 km till Karlstad flygplats
7 km till Karlstads Centrum
4 km till Karlstads Golfklubb
200 m till vattnet
0 km till skogen

Att äga tillsammans

Att bo i bostadsrätt innebär att du tillsammans med övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen äger och förvaltar bostäderna med eventuella gemensamma anläggningar. I den avgift som du betalar till föreningen ingår professionell förvaltning av föreningens fastighet vilket gör detta till ett mycket enkelt sätt att äga sin bostad.

 

Medbestämmande
När du förvärvat en bostadsrätt är du också delägare i hela föreningens område. Du och dina grannar bestämmer över era bostäder genom den styrelse som ni väljer vid den årliga föreningsstämman.

Boende till självkostnad
Du som vill bo i bostadsrätt betalar en insats för att få flytta in i din nya bostad. Du betalar även en årsavgift som ska täcka din bostads andel av föreningens kostnader, exempelvis räntor och amorteringar på lån samt drift och underhållskostnader. Årsavgiften betalas månadsvis i förskott från och med tillträdesdagen. Eftersom föreningens medlemmar själva förvaltar bostäderna och de gemensamma anläggningarna har du i hög grad möjlighet att påverka driftkostnaderna. Du bor till självkostnadspris.

Ekonomisk trygghet
För att du som köpare ska kunna göra ett tryggt beslut sker följande:
– Mäklaren tar fram ett ekonomiskt beslutsunderlag till varje kund inför köp av en bostad. Detta bygger på
kundens ekonomi och visar hela kostnaden för boendet.
– Bostadsrättsföreningens ekonomiska plan granskas av två av Boverket auktoriserade intygsgivare, som intygar att planen vilar på tillförlitliga grunder.
– Bostadsrättsföreningen köper de bostadsrätter som eventuellt är osålda den dag föreningen tar över ansvaret för ekonomin. På det sättet drabbas inte föreningen av minskade intäkter från insatser och årsavgifter.
– En garantitid för byggnadsarbetena på två år. En byggfelsförsäkring tecknas. Försäkringen gäller
från slutbesiktningen och tio år framåt.
– En revisionsbyrå sköter den ekonomiska förvaltningen under de första två åren.
– Från och med den första årsstämman efter färdig­ställandet utses bostadsrättsföreningens styrelse bland  de boende.